Home
MCQs
Islamic Studies MCQs
Holy Quran MCQs
Islamic Studies MCQs

Islamic Studies MCQs - Holy Quran MCQs

Holy Quran MCQs has most important information regards number of words occurs, In which surah Fasting, Hajj, Zakat is commanded, Stages of Quran, Number of Paras, Manzil, Surahsin, Rukoos and Ayaats, Makki Surah VS Maddani Surrah, Meaning of Surah.

191. Which Surah mentions the regulations for prisoners of war?

A. Al-Baqarah

B. Al-Ankabut

C. Ar-Rum

D. An-Nisa

Answer: D

192. Laws about marriage are given in which Surah?

A. As-Sajdah

B. Saba

C. An-Nisa

D. Fusilat

Answer: C

193. The Surah that mentions the story of the worship of cow by Bani Israel is?

A. Taha

B. Maryam

C. Al-Anbiya

D. Al-Ahqaf

Answer: A

194. In which Surah the law of inheritance is mentioned?

A. Muhammad

B. Oaf

C. An-Nisa

D. At-Tur

Answer: C

195. In which Surah the 27 Attributes of God are mentioned?

A. Al-Mulk

B. At-Talaq

C. Al-Qalam

D. Hadeed

Answer: D

196. Maximum instructions can be found in which Surah of the Qur'an?

A. Baqarah

B. Aali-Imran

C. An-Nisa

D. Ar-Rehman

Answer: A

197. In which Surah Sor cave (Ghar) is mentioned?

A. Al-Mursalat

B. An-Naba

C. An-Naziat

D. At-Taubah

Answer: D

198. Which Surah is also known as Surah Widah?

A. Al-Kafirun

B. Al-Nasr

C. Al-Falak

D. An-Nas

Answer: B

199. Which is the second longest Surah?

A. An-Nisa

B. Al-Maidah

C. Al-Araf

D. Aali-Imran

Answer: D

200. Which Surahs Waqia Miraj is explained?

A. Bani Israel & An-Najam

B. Baqarah & Asli-Imran

C. Az-Zukhruf & Ad-Dukhan

D. Al-Fatir & Az-Zumar

Answer: A