Home
MCQs
Islamic Studies MCQs
Holy Quran MCQs
Islamic Studies MCQs

Islamic Studies MCQs - Holy Quran MCQs

Holy Quran MCQs has most important information regards number of words occurs, In which surah Fasting, Hajj, Zakat is commanded, Stages of Quran, Number of Paras, Manzil, Surahsin, Rukoos and Ayaats, Makki Surah VS Maddani Surrah, Meaning of Surah.

11. How many stages the Quran contains?

A. 6

B. 7

C. 8

D. 9

Answer: B

12. In the Holy Quran, ________ Ghazwat are mentioned.

A. 8

B. 10

C. 12

D. 14

Answer: C

13. Tabook expedition is also called _____ in the Holy Quran.

A. Expedition of Peace

B. Expedition of Victory

C. Expedition Of Honour

D. Expedition of Straightness

Answer: D

14. The Battle of Badr is mentioned in Surah _____ of the Holy Quran.

A. AL-Baqarah

B. Al-Maeda

C. Aal-e-Imran

D. None of these

Answer: C

15. The Holy Quran was revealed in _____.

A. Shab-e-Barat

B. Lailat-ul-Qadar

C. Shab-e-Miraj

D. None of these

Answer: B

16. _____ verse of the Quran (Al-Baqarah) describes Khula.

A. 228th

B. 229th

C. 230th

D. 231th

Answer: B

17. Does the Quran say anything about Mehr ?

A. No

B. Yes

C. Symbolically

D. None of these

Answer: B

18. It is a Quranic version about _____ that Allah loves the purifiers.

A. Taharat

B. Peace

C. Muslims

D. Prophets

Answer: A

19. The language of the Holy Quran is _____.

A. Hebrew

B. Sanskrit

C. Greek

D. None of these

Answer: D

20. _____ times, Hazrat Jibrael (AS) is mentioned in the Holy Quran.

A. Two

B. Three

C. Four

D. Five

Answer: B