Home
MCQs
Islamic Studies MCQs
Holy Quran MCQs
Islamic Studies MCQs

Islamic Studies MCQs - Holy Quran MCQs

Holy Quran MCQs has most important information regards number of words occurs, In which surah Fasting, Hajj, Zakat is commanded, Stages of Quran, Number of Paras, Manzil, Surahsin, Rukoos and Ayaats, Makki Surah VS Maddani Surrah, Meaning of Surah.

91. These Musaarif-e-Zakat are mentioned in the _______ of Quran.

A. Surah Al-Baqarah

B. Surah Al-Nisa

C. Surah Al-Tauba

D. Surah Al-Juma

Answer: C

92. Compilation of the Holy Quran in the form of a book was the greatest service to Islam rendered by?

A. Hazrat Abu Bakr (RA)

B. Hazrat Omar (RA)

C. Hazrat Usman (RA)

D. Hazrat Ali (RA)

Answer: A

93. The number of times Hazrat Ibrahim (AS) has been mentioned in the Quran is?

A. 64

B. 65

C. 66

D. 63

Answer: D

94. The name of the Almighty. "Allah" appears how many times in The Holy Quran?

A. 2584

B. 2580

C. 2570

D. 2550

Answer: A

95. The greatest emphasis of The Holy Quran is on?

A. Fast

B. Salat (Namaz)

C. Zakat

D. Hajj

Answer: B

96. The word 'Quran' is repeated how many times in the Holy Quran?

A. 69

B. 70

C. 71

D. 72

Answer: B

97. According to the Holy Quran the best drink is?

A. Milk

B. Water

C. Both A & B

D. None of them

Answer: A

98. The longest verse of Holy Quran is in which Surah?

A. Al-Anfal

B. Al-Baqarah No. 282

C. Al-an-am

D. Younus

Answer: B

99. The letter used most in The Holy Quran?

A. Baa

B. Saa

C. Alaph

D. Taa

Answer: C

100. Which is the best night mentioned in Holy Quran?

A. Night of Qadr

B. Night of Eid-ul-Fitar

C. Night of Meraj

D. None of them

Answer: A