Home
MCQs
Islamic Studies MCQs
Holy Quran MCQs
Islamic Studies MCQs

Islamic Studies MCQs - Holy Quran MCQs

Holy Quran MCQs has most important information regards number of words occurs, In which surah Fasting, Hajj, Zakat is commanded, Stages of Quran, Number of Paras, Manzil, Surahsin, Rukoos and Ayaats, Makki Surah VS Maddani Surrah, Meaning of Surah.

71. Which Surah is known as Aroos-ul-Quran?

A. Al-Rehman

B. Al-Baqarah

C. Al-Yaseen

D. Al-Rum

Answer: A

72. In which Surah the word Al-Quran-ul-Hakeem is used.

A. Aal-e-Imran

B. Al-Nisa

C. Al-Maeda

D. Al-Yaseen

Answer: D

73. Which is the first complete Madni Surah in the Holy Quran?

A. Al Fateha

B. Aal-e-Imran

C. Al-Baqarah

D. None of these

Answer: C

74. In which language, the Holy Quran was first translated?

A. Sanskrit

B. Latin

C. Greek

D. None of these

Answer: B

75. When was the Holy Quran first translated into Latin?

A. 1141 AD

B. 1143 AD

C. 1145 AD

D. 1147 AD

Answer: B

76. In which Surah the Word Quran-ul-Kareem is Used.

A. Al-Waqea

B. Al-Nisa

C. Aal-e-Imran

D. Falaq

Answer: A

77. At what time the major part of the Holy Quran was revealed?

A. Morning

B. Afternoon

C. Night

D. Evening

Answer: C

78. Which Two Surahs of the Holy Quran are Known as Zulraveen?

A. Surah Baqarah and Aal-e-Imran

B. Surah Maeda & Touba

C. Surah Yaseen & Rehman

D. None of these

Answer: A

79. How many verse of Masaal are in the Holy Quran?

A. 100

B. 500

C. 1000

D. 1500

Answer: C

80. How many verses of Waeed are in the Holy Quran?

A. 400

B. 600

C. 800

D. 1000

Answer: D