Home
MCQs
Islamic Studies MCQs
Holy Quran MCQs
Islamic Studies MCQs

Islamic Studies MCQs - Holy Quran MCQs

Holy Quran MCQs has most important information regards number of words occurs, In which surah Fasting, Hajj, Zakat is commanded, Stages of Quran, Number of Paras, Manzil, Surahsin, Rukoos and Ayaats, Makki Surah VS Maddani Surrah, Meaning of Surah.

41. How much of the Holy Quran, the longest surah comprises?

A. "1/10"

B. "1/12"

C. "1/14"

D. "1/16"

Answer: B

42. How much part of the Holy Quran, the Makki Surahs comprise?

A. "2/3"

B. "2/4"

C. "2/5"

D. "2/6"

Answer: A

43. How much part of the Holy Quran, the Madni Surah comprise?

A. "1/2"

B. "1/3"

C. "1/4"

D. "1/5"

Answer: B

44. _____ firstly arranged and wrote the Quran on paper in book from.

A. Hazrat Khalid bin Saeed (RA)

B. Hazrat Abu Hurairah (RA)

C. Hazrat Zaid bin Thabit (RA)

D. Hazrat ALi (RA)

Answer: C

45. At whose request, Hazrat Abu Bakr (RA) entrusted the task of compilation of the Holy Quran to Zaid bin Thabit (RA)?

A. Hazrat Usman (RA)

B. Hazrat ALi (RA)

C. Hazrat Umar (RA)

D. None of these

Answer: C

46. In how many ways,the Holy Quran is preserved?

A. Two

B. Three

C. Four

D. Five

Answer: A

47. _____ ordered for the preparation of a standard edition of the Holy Quran.

A. Hazrat Umar (RA)

B. Hazrat Usman (RA)

C. Hazrat Ali (RA)

D. Hazrat Abu Bakr (RA)

Answer: B

48. From which Surah the Holy Quran opens?

A. Surah Nisa

B. Surah Baqarah

C. Surah Fateha

D. Surah Falaq

Answer: D

49. After the death of Hazrat Umar (RA) the copy of the Holy Quran passed into the custody of _____.

A. Hazrat Ali (RA)

B. Hazrat Ayesha (RA)

C. Hazrat Amir Muawiyah (RA)

D. Hazrat Hafsa (RA)

Answer: D

50. In how many years, the Holy Quran was revealed?

A. 21

B. 23

C. 25

D. 27

Answer: B