Home
MCQs
Islamic Studies MCQs
Holy Quran MCQs
Islamic Studies MCQs

Islamic Studies MCQs - Holy Quran MCQs

Holy Quran MCQs has most important information regards number of words occurs, In which surah Fasting, Hajj, Zakat is commanded, Stages of Quran, Number of Paras, Manzil, Surahsin, Rukoos and Ayaats, Makki Surah VS Maddani Surrah, Meaning of Surah.

31. There are_____ Prostration (Sajdas)in the Holy Quran.

A. 10

B. 12

C. 14

D. 16

Answer: C

32. There are_____ Madani Surahs in the Holy Quran.

A. 28

B. 30

C. 32

D. 34

Answer: A

33. There are_____ Makki Surahs in the Holy Quran.

A. 84

B. 86

C. 88

D. 90

Answer: B

34. The longest Surah Of the Holy Quran is _____.

A. Al-Nisa

B. Al-Maida

C. Al-e-Imran

D. AL-Baqarah

Answer: D

35. _____ is the shortest Surah Of the Holy Quran.

A. Al-Naas

B. AL-Falaq

C. AL-Kauthar

D. Al-Ikhlas

Answer: C

36. There are _____ Haroof-e-Moqatteat in the Holy Quran.

A. 25

B. 27

C. 29

D. 31

Answer: C

37. The word "Quran" has been mentioned _____ times in the Holy Quran.

A. 50

B. 55

C. 60

D. 65

Answer: B

38. The names of _____ Prophets are mentioned in the Holy Quran.

A. 20

B. 25

C. 30

D. 35

Answer: B

39. The Holy Quran was revealed from _____.

A. 608-633 AD

B. 609-632 AD

C. 615-630 AD

D. 620-630 AD

Answer: A

40. The Holy Quran is divided in _____ parts.

A. 10

B. 15

C. 20

D. 30

Answer: D