Home
MCQs
Islamic Studies MCQs
Holy Quran MCQs
Islamic Studies MCQs

Islamic Studies MCQs - Holy Quran MCQs

Holy Quran MCQs has most important information regards number of words occurs, In which surah Fasting, Hajj, Zakat is commanded, Stages of Quran, Number of Paras, Manzil, Surahsin, Rukoos and Ayaats, Makki Surah VS Maddani Surrah, Meaning of Surah.

21. _____ is referred in the Quran as Al-Rooh.

A. Hazrat Jibrael (AS)

B. Hazrat Israfeel (AS)

C. Hazrat Mikael (AS)

D. All of the above

Answer: A

22. _____ is referred in the Quran as Rooh-ul-Ameen.

A. Hazrat Izraeel (AS)

B. Hazrat Israfeel (AS)

C. Hazrat Jibrael (AS)

D. All of the above

Answer: C

23. ______ was the greatest role model of the teaching of the Quran.

A. Hazrat Usman (RA)

B. Hazrat Umar (RA)

C. Hazrat Ali (RA)

D. Hazrat Muhammad (SAW)

Answer: D

24. The word Quran originated from kura, what does Kura mean?

A. To Read

B. To Collect

C. To Write

D. Both (a) & (b)

Answer: D

25. The Holy Quran was revealed in _____.

A. Hebrew

B. Persian

C. Arabic

D. English

Answer: C

26. There are _____ Paras in the Holy Quran.

A. 28

B. 29

C. 30

D. 31

Answer: C

27. There are_____ Manazil in the Holy Quran.

A. 3

B. 5

C. 7

D. 9

Answer: C

28. There are_____ Surahsin the Holy Quran.

A. 112

B. 114

C. 116

D. 118

Answer: B

29. There are_____ Rukoos in the Holy Quran.

A. 510

B. 520

C. 530

D. 540

Answer: D

30. There are_____ Ayaats in the Holy Quran.

A. 5555

B. 6666

C. 7777

D. 8888

Answer: B