Home
MCQs
Islamic Studies MCQs
Holy Quran MCQs
Islamic Studies MCQs

Islamic Studies MCQs - Holy Quran MCQs

Holy Quran MCQs has most important information regards number of words occurs, In which surah Fasting, Hajj, Zakat is commanded, Stages of Quran, Number of Paras, Manzil, Surahsin, Rukoos and Ayaats, Makki Surah VS Maddani Surrah, Meaning of Surah.

101. Which is the best month mentioned in Holy Quran?

A. Safar

B. Ramdhan

C. Muharram

D. Rabi-ul-Awal

Answer: B

102. Which is the biggest animal mentioned in The Holy Quran?

A. Whale

B. Giraffe

C. Elephant

D. Lion

Answer: C

103. In the Holy Quran insect mentioned is?

A. House fly

B. Mosquito

C. Both A & B

D. None of them

Answer: B

104. Which Surah of Holy Quran is called the mother of Quran?

A. Yaseen

B. Hud

C. Alaq

D. Hamd

Answer: D

105. Which Surah has the same number of verses as the number of Surah of Holy Quran?

A. Taqveer (114 verses)

B. Ar-Rehman

C. Al-Anbiya

D. Al-Hijr

Answer: A

106. Which Surah is called the heart of Holy Quran?

A. Ikhlas

B. Al-Fatihah

C. Al-Baqarah

D. Yaseen

Answer: D

107. Which Surah is called Aroos-ul-Quran?

A. Yaseen

B. Ikhlas

C. Fatihah

D. Surah Rehman

Answer: D

108. Which word is the middle of the Quran?

A. WALYATALATTAF (Surah Al-Kahf)

B. BIRIZKIMMINHU (Surah Al-Kahf)

C. WALAYUSHERUNNA (Surah Al-Kahf)

D. BIKUMAHADA (Surah Al-Kahf)

Answer: A

109. The Sahabi who advised Hazrat Abu Bakr (RA) to get the Quran compiled was?

A. Hazrat Umer Farooq (RA)

B. Hazrat Khalid bin Walid

C. Hazrat Bilal Habshi (RA)

D. Hazrat Anas (RA)

Answer: A

110. The Holy Quran was completely revealed in how many years?

A. 19 years and 14 days

B. 20 years, 3 months and 14 days

C. 21 years, 4 months and 14 days

D. 22 years, 5 months and 14 days

Answer: D