Home
MCQs
HTML MCQs
Elements MCQs
HTML MCQs

HTML MCQs - Elements MCQs

Elements MCQs page is consisted of values of elements, attributes of elements, properties of elements, elements in html5, newly added elements in HTML5, input type elements,

61. Which element represents self-contained composition in document?

A. <nav>

B. <header>

C. <footer>

D. <article>

Answer: D

62. Which of the following element is used as a container for content?

A. <aside>

B. <article>

C. <address>

D. <footer>

Answer: A

63. Which element groups related content together?

A. <aside>

B. <footer>

C. <section>

D. <div>

Answer: C

64. For grouping together one or more <h1> to <h6> element what element is used?

A. <header>

B. <hgroup>

C. <div>

D. <section>

Answer: B

65. Which element is used for grouping together related elements?

A. <div>

B. <hgroup>

C. <section>

D. <header>

Answer: A

66. Which element is used for or styling HTML5 layout?

A. PHP

B. JavaScript

C. CSS

D. jQuery

Answer: C

67. Footer element can’t contain ____________ information.

A. contact information

B. copyright information

C. the author of the document

D. blog post

Answer: D

68. Which element works as a sidebar?

A. header

B. footer

C. nav

D. aside

Answer: D

69. Which element defines additional details?

A. <details>

B. <summary>

C. <main>

D. <aside>

Answer: A

70. Which element represents preformatted text?

A. <main>

B. <dir>

C. <dd>

D. <pre>

Answer: D