Home
MCQs
MS Office MCQs
MS PowerPoint
MS Office MCQs

MS Office MCQs - MS PowerPoint

MS PowerPoint MCQs consist of Shortcut Keys, Transitions, Animations, Slide show, Formatting Text, Paragraphs, Tables, Lists, Inserting Graphic Objects, Page Appearance, Print Page Setup, Charts

11. These are movements of text, graphics, photos, or objects in PowerPoint

A. Animations

B. Transitions

C. Bullets

D. Tables

Answer: A

12. Empty objects on a new slide that save a space for information you want to include.

A. Slide Sorter

B. Placeholders

C. Objects

D. Invisible Buttons

Answer: B

13. Empty objects on a new slide that save a space for information you want to include.

A. Slide Sorter

B. Placeholders

C. Objects

D. Invisible Buttons

Answer: B

14. Marks, usually round or square, used to emphasize items in a list

A. Dots

B. Bullets

C. Markers

D. Points

Answer: B

15. A single page of a presentation in a slide show

A. Slide

B. Sheet

C. Page

D. Doc

Answer: A

16. Way of printing PowerPoints so that multiple slides appear on each page

A. Print all pages

B. Handouts

C. Print preview

D. You can only print one slide per page

Answer: B

17. Lets you create a show from scratch

A. Blank Presentation

B. Template

C. Slide Show

D. Blank Slide

Answer: A

18. Predefined slide format that determines the position of object on the slide

A. Blank slide

B. Effects

C. Slide format

D. Slide Layout

Answer: D

19. Combined use of more than one media, text, image, sound, etc.

A. Multimedia

B. Effects

C. Animations

D. Template

Answer: A

20. View that displays miniature versions of each slide

A. Master Page

B. Slide View

C. Slide Sorter

D. Normal View

Answer: C