Home
MCQs
MS Office MCQs
MS PowerPoint
MS Office MCQs

MS Office MCQs - MS PowerPoint

MS PowerPoint MCQs consist of Shortcut Keys, Transitions, Animations, Slide show, Formatting Text, Paragraphs, Tables, Lists, Inserting Graphic Objects, Page Appearance, Print Page Setup, Charts

21. First slide in a presentation

A. Beginning slide

B. 1st slide

C. Theme page

D. Title slide

Answer: D

22. View displays the text of the slide only

A. Bullet view

B. Notes View

C. Text view

D. Outline View

Answer: D

23. A button you can click to take you to a different slide, a file, a website, sound, etc

A. Action Button

B. Sorter Button

C. Hyperlink

D. None of above

Answer: A

24. window along the left side of the program window that contains options and commands

A. Zoom Slider

B. Task Pane

C. Reading view

D. Layout

Answer: B

25. Customizable toolbar at the top of the screen with buttons for common commands such as Save.

A. Task Pane

B. thumbnail pane

C. status bar

D. Quick Access Toolbar

Answer: D

26. When you use __, you'll need to choose a different name and/or location for the copied version.

A. Print

B. Save

C. Save As

D. A New File

Answer: C

27. How to Open a presentation in PowerPoint?

A. Ctrl + K

B. Ctrl + O

C. Ctrl+ A

D. None of these

Answer: B

28. How to create a new presentation in PowerPoint?

A. Ctrl + N

B. Ctrl + M

C. Ctrl+ S

D. None of these

Answer: A

29. How to save a presentation in PowerPoint?

A. Ctrl + N

B. Ctrl + M

C. Ctrl+ S

D. None of these

Answer: C

30. How to print a presentation in PowerPoint?

A. Ctrl+ P

B. Ctrl+ O

C. Ctrl+ S

D. None of these

Answer: A