Home
MCQs
MS Office MCQs
MS PowerPoint
MS Office MCQs

MS Office MCQs - MS PowerPoint

MS PowerPoint MCQs consist of Shortcut Keys, Transitions, Animations, Slide show, Formatting Text, Paragraphs, Tables, Lists, Inserting Graphic Objects, Page Appearance, Print Page Setup, Charts

31. How to close a presentation in PowerPoint?

A. Ctrl+ C

B. Alt+ O

C. Ctrl+ W

D. None of these

Answer: C

32. How to insert a new slide in presentation in PowerPoint?

A. Ctrl+ M

B. Alt+ N

C. Ctrl+ I

D. None of these

Answer: A

33. Which key is used for Help in PowerPoint?

A. F1

B. F2

C. F3

D. None of These

Answer: A

34. : How to cut text in presentation in PowerPoint?

A. Ctrl+C

B. Ctrl+X

C. Ctrl+L

D. None of These

Answer: B

35. How to copy text in presentation in PowerPoint?

A. Ctrl+P

B. Ctrl+X

C. Ctrl+C

D. Ctrl+F

Answer: C

36. How to paste text in presentation in PowerPoint?

A. Ctrl+Y

B. Ctrl+Z

C. Ctrl+A

D. Ctrl+V

Answer: D

37. How to undo in PowerPoint?

A. Ctrl+Y

B. Ctrl+V

C. Ctrl+W

D. Ctrl+Z

Answer: D

38. How to repeat or redo in PowerPoint?

A. Ctrl+Y

B. Ctrl+V

C. Ctrl+W

D. Ctrl+Z

Answer: A

39. Which keys are used to find in PowerPoint?

A. Ctrl+I

B. Ctrl+E

C. Ctrl+F

D. None of These

Answer: C

40. Which of these keys are used in PowerPoint to replace the text?

A. Ctrl+A

B. Ctrl+C

C. Ctrl+H

D. Ctrl+F

Answer: C